#Câștigă bani din energie / Franciza V-LEC

RED este o platformă socială de energie menită să revoluționeze modul prin care fiecare dintre noi interacționează cu energia; RED oferă tuturor posibilitatea de a #câștiga din energie prin singura Franciză de vânzare energie în formă 100% digitală de pe piață.

Franciza RED V-LEC este prima franciză 100% digitală de vânzare a energiei folosind tehnologie blockchain din Uniunea Europeană dezvoltată de Restart Energy.

Franciza RED este o aplicație Web și Mobile care permite oricărei persoane fizice și juridice din Uniunea Europeană să-și deschidă un “business din propria comunitate virtuală de energie” și să câștige bani din vânzarea și consumul lunar de energie electrică și gaze naturale cu ajutorul prietenilor și contactelor.
Asta depinde de tine dar noi îți oferim suportul pentru a putea converti toate contactele tale din telefon și rețele sociale în contracte de energie care îți vor aduce bani lună de lună.

Introdu aici numărul tău de prieteni și contacte și află câți bani poți caștiga în fiecare lună din energie : 

-
+
Field is required!
Field is required!
0.00 ron / lună
Field is required!
Field is required!

Persoane Fizice

Care doresc să-și dezvolte propria afacere în domeniul energiei și să aibă o sursă de venit pasivă din consumul de energie și gaz al propriei rețele de prieteni și contacte.

Persoane Juridice

Care au clienți potențiali atât persoane fizice cât și companii și doresc o afacere sau linie de business în domeniul energiei fără riscurile și complexitatea aferentă furnizării acestor servicii.
Impozitul pe venit este de 16% și este reținut la sursă de RED care îl va declara și plăti în numele persoanelor fizice înrolate către Bugetul Statului din România.
Primele 6 luni sunt gratuite ca să te convingi. După 6 luni va trebui să deții o cantitate minimă de MWAT în funcție de mărimea francizei. Vezi mai multe detalii aici.
Primele 6 luni sunt gratuite ca să te convingi. Dupa 6 luni va trebui să deții o cantitate minimă de MWAT în funcție de mărimea francizei. Vezi mai multe detalii aici.
Aplicările pentru franciza RED se pot face prin intermediul platformei. Crearea unui cont este un proces simplu care face subiectul aprobării ulterioare odată ce sunt trimise documentele solicitate. Regasiți întregul proces în interiorul aplicației și în manualul de utilizare aiciaici.
În vederea aplicării pentru o franciză RED este nevoie să încărcați o serie de documente dupa cum urmează: detalii referitoare la locație: țară, regiune, oraș; nume, prenume; denumire franciză, copie carte de identitate, selfie recent cu cartea de identitate; detalii bancare – banca și cont bancar. În situația în care franciza este gestionată de o societate comercială sunt necesare datele companiei: denumire, număr de înregistrare la Registrul Comerțului, număr TVA, copie certificat de înmatriculare și procura notarială sau copie act constitutiv care să ateste capacitatea reprezentării companiei din punct de vedere legal.
Franciza RED oferă dreptul de acordare de comisioane generate din vânzarea a unui 1 MWh pentru fiecare 1 MWAT stak-uit pentru operarea francizei. Franciza se poate acorda la nivel local (oraș), regional (județ) sau național. De exemplu o franciză de tip local (oraș) prin inițierea unui stake de 10,000 MWAT oferă francizatului dreptul de a încasa un comision pentru un consum maxim de 10,000 MWh/an. În vederea încasării unui comision mai mare francizatul trebuie să măreasca cantitatea de MWAT din stake și, în situația în care consumul depășește necesarul de MWAT din stake va interveni o solicitare de upgrade a francizei pentru a permite un numai mai ridicat de consumatori și un volum al comisionului crescut.
Deținând o cantitate suficientă de MWAT este posibilț aplicarea în vederea obținerii unei francize RED care va permite generarea de venituri suplimentare din intermedierea contractelor de energie.
În vederea acordării francizei sunt necesari:
10,000 MWAT – pentru franciza de tip Oraș – care oferă posibilitatea intermedierii de contracte de energie la nivel local al unui oraș
100,000 MWAT – pentru franciza de tip Regional – care oferă posibilitatea intermedierii de contracte de energie la nivel de județ
1,000,000 MWAT – pentru franciza de tip Național – care oferă posibilitatea intermedierii de contracte de energie la nivel de țară
Pentru primele 6 luni franciza va fi gratuită, aplicabilitatea celor menționate va avea loc la expirarea perioadei.
Da, numărul de francize care poate fi acordat este limitat pe fiecare țară la maxim 1 franciză per 10,000 locuitori.
Franciza se acordă pentru o perioadă de 12 luni din care primele 6 luni sunt gratuite. Intermedierea vanzării unui număr cat mai mare de contracte de furnizare va atrage în consecință un comision valoric mai ridicat.
Procesul de validare durează pană la 72 de ore și, indiferent de status se va primi un raspuns pe adresa de email înregistrată în platformă.
Odată ce franciza este validată prin intermediul platformei RED veu primi acces la unelte de configurare a ofertelor personalizate de energie și gaz pe care le vei putea trimite contactelor tale.Totul va putea fi gestionat prin intermediul platformei, preluarea ofertelor, customizarea lor și acceptarea lor catre clienții finali.
Odată ce procesul de vânzare a fost încheiat furnizorul care a intiat oferta se va ocupa de toate elementele administrative aferente iar operatorul francizei se va putea concentra exclusiv pe procesul de vânzare.

#RED pentru Furnizori

Furnizorii de energie parteneri RED pot accesa milioane de potentiali clienți noi convertiți prin multele francize virtuale RED V-LEC din toata lumea.
Câștigi clienți noi la o fracțiune din comisioanele tipice plătite unui broker de energie. Intră pe piața profitabilă a microvolumelor, consumatorilor casnici și IMM-uri !

RED folosește tehnologii avansate de tip Blockchain și IoT pentru a oferi furnizorilor funcționalități unice pe piață.

RED Pay – Platforma unică de colectare plăți pentru furnizori care permite consumatorilor plata programata a facturilor de energie atat în FIAT cat și în monede digitale (Bitcoin, Ethereum , MWAT)
Blockchain Transparency – Ofera consumatorilor tai 100% transparență înregistrând cele mai importante evenimente din interacțiunea cu ei pe Blockchain (emitere și plată facturi, consumuri, notificări)
Carbon Footprint – Certifică pe blockchain mixul de energie furnizat oferind consumatorilor posibilitatea unică de a-și calcula amprenta de carbon ;
Demand Response – Vizualizează, incentivează și controlează în timp real curba de consum a consumatorilor din portfoliul tău (Serviciu disponibil doar împreună cu RED IoT Sensors și Gateway)
REO-G Trading – Consumatorii pot achizitiona direct de la producători tokeni digitali REO-G care certifică originea energiei regenerabile din înregistrările de pe Blockchain
Green Certificate – Cu un Certificat Verde digital poti demonstra pe un blockchain public că ești o companie sustenabilă care sprijină producția de energie regenerabilă precum și cantitatea de CO2 evitată a fi emisă in atmosferă. Partenerii tăi de afaceri, clienții și furnizorii vor fi incantati că lucreaza cu o companie preocupată de mediul înconjurător!
Consumatorii, pe langa prețul cel mai bun de care beneficiază au la dispoziție o platforma digitală unde pot verifica in orice moment detaliile contractului de furnizare, consumul de energie înregistrat, accesa facturile și plațile efectuate, realiza rapid plați pentru facturile scadente și, daca este necesar să discute cu interlocutorul de cont alocat.
Adițional, daca se dorește afișarea în cadrul aplicației a cosumului se poate solicita instalarea unui senzor inteligent RED prin intermediul caruie se va afișa consumul înregistrat în timp real în cadrul aplicației.

 

MWAT / ECF / Staking

MWAT este un jeton digital ERC-20 creat de Restart Energy Democracy pe rețeaua publică Ethereum cu scopul de a permite accesul la funcționalitațile platformei RED. Numărul de MWAT este limitat la 500 milioane unități.

Cu ajutorul MWAT puteti accesa urmatoarele funcționalitați pe platforma RED:
a) Puteti obține o franciza locala,regionala sau naționala
b) Functioneaza ca o baterie virtuala pentru stocare REO-G (1 MWAT poate stoca 1 REO-G)
c) Poate fi folosit ca jeton pentru achizitie de REO-G
d) Poate fi transferat catre alți utilizatori ai platformei
e) Poate fi depozitat și retras din personal Ethereum wallet
f) Poate fi tranzacționat pe RED Exchange cu alte perechi de tokeni
g) Permite obținerea unui rol de Validator RED
h) Permite staking* pentru obținerea de beneficii
i) Actioneaza ca o baterie virtuala pentru cantitatea de energie pe care consumatorii unei francize RED o pot consuma avand raportul de 1 MWh/an pentru 1 MWAT deținut de franciza RED

 

*staking-ul este o actiune prin care token-ul MWAT este blocat pentru o perioadă de timp prin intermediul platformei RED în vederea obținerii de beneficii adiționale Adresa token-ului MWAT se regaseste mai jos: MWAT – ERC20 Token :https://etherscan.io/address/0x6425c6be902d692ae2db752b3c268afadb099d3b
Prin MWAT staking, utilizatorii pot obține beneficii în REO-G din ECF, pot obține dreptul de a primi o Franciză V-LEC, pot obține dreptul de a stoca REO-G, cantitatea de MWAT staked poate determina mărimea francizei în sensul volumului total anual de energie în MWh dupa formula 1 MWAT staked = 1 MWh/an.
Nu este necesară o valoare minimă de MWAT, stake-ul se poate iniția cu orice cantitate de MWAT disponibil.
ECF este prescurtarea de la Green Energy Community Fund – utilizatorii platformei pot iniția un stake pentru o perioadă limitată de timp și, la expirarea perioadei – trimestrial vor primi un beneficiu sub forma de REO-G. Producătorii, pe baza producției istorice nu mai veche de 12 luni pot solicita emiterea de REO-G, 5% din REO-G-ul solicitat se va dona în fondul ECF și se va distribui deținătorilor de tokeni care au ales aceasta forma de beneficiu.
Un validator RED este o entitate cu experiență profesională în domeniul energiei regenerabile care are dreptul de a verifica și valida solicitarile de REO-G ale producătorilor.
Dreptul de validare se acordă în exclusivitate unei singure entități per țară în baza unui stake de 10 Mil.MWAT și a trecerii cu minim nota 9/10 a unui examen având ca temă Energia Regenerabilă.
Da, fiecare Validator RED va fi compensat în MWAT pentru fiecare validare realizată.
MWAT poate fi achiziționat din platforma RED sau din surse externe prin intermediul exchange-ului agreat.
MWAT poate fi depus în platforma RED accesând meniul special Depozit iar completând datele solicitate solicitarea va fi înregistrată. Odată realizat acest pas este suficientă transferarea sumei din wallet-ul personal și depozitul se va finaliza curând.
MWAT poate fi retras din Platforma RED completând o cerere de retragere. Fiind un token retragerea este posibilă numai în adresa ETH personală care va fi specificată în momentul ințierii cererii de retragere.
MWAT-ul disponibil în platforma RED poate fi subiectul inițierii unui stake accesând din meniul principal – opțiunea Stake.

Fiecare MWAT staked conferă drepturi de stocare REO-G (ratie 1:1 – 1 MWAT =1 REO-G staked).
Deasemenea o Franciză poate vinde ca și cantitate de energie direct proportional cu numărul de MWAT staked după regula 1 MWAT staked = 1 MWh vândut. Orice user poate realiza staking pentru o perioadă de minim 90 de zile.
Reward-ul este calculat pe bază de bonus dinamic: în momentul în care un user inițiază un stake de MWAT se calculează procentul între suma care urmează a se aloca pentru stake și total MWAT stake – procentul se aplică la valoarea ECF.

MWAT se poate vinde prin intermediul exchange-ului platformei sau prin exchange-urile externe agreate.
Platforma RED are ca și opțiune un exchange intern care permite tranzacționarea MWAT-ului și REO-G-ului disponibil. Perechile de tranzacționare posibile sunt MWAT/REO-G, MWAT/BTC, MWAT/ETH.

REO-G pentru Producători

Un REO-G sau un GreenToken este un non-fungible token ERC-721 emis pe blockchain public Ethereum care certifica originea energiei produse din surse regenerabile. Fiecare REO-G are identificator unic și conține detaliile prevazute în Directiva Europeana RES( 2009/28/EC) privind garantiile de origine.Producătorii pot obține pe RED 1 REO-G pentru fiecare 1 MWh de Energie Verde produsă. REO-G are o valabilitate de 12 luni dupa care expira, timp în care poate
fi folosit o singură dată de către companii în vederea reducerii amprentei de carbon.

Caracteristicile token-ului REO-G – ERC 721 sunt:
a) Se genereaza prin claim doar de catre producătorii de energie regenerabilă
b) 1 REO-G certifica pe blockchain ca s-a produs 1 MWh de energie regenerabilă
c) Este atributul verde al energiei și este stocat în bateria virtuală de MWAT dupa formula 1 MWAT deținut permite stocarea a 1 REO-G
d) Poate fi vandut de Producători prin intermediul Marketplace-ului Platformei RED
e) Poate fi transferat la alți utilizatori pe Platforma RED
f) Poate fi tranzacționat pe RED Exchange
g) Poate fi depozitat și retras în personal Ethereum wallet

Odată ce ai primit REO-G îl poți păstra sau vinde pe RED Exchange contra MWAT sau Ethereum către companii sau indivizi care doresc să-l utilizeze pentru a-și reduce amprenta de carbon.
Valoarea unui REO-G este dată de cerere și ofertă pe RED Exchange.
Companiile sau persoanele care doresc să obțină un “Certificat Verde de Sustenabilitate” de la RED vor trebui să dețină si să trimită către RED un număr de REO-G.
E foarte simplu, înregistrează-te acum pe RED sau descarcă aplicația aici și, în cateva minute vei putea avea primii tăi REO-G.
Emiterea de REO-G poate fi solicitata numai de Producător, pe baza producției istorice nu mai veche de 12 luni.
O entitate independentă cu cunostințe verificate în domeniul energiei regenerabile având rolul de Validator RED – verifică acuratețea solicitării și aprobă sau nu emiterea de REO-G.
REO-G poate fi folosit o singură dată pentru obținerea unui “Certificat Verde de Sustenabilitate” pe RED iar acțiunea de emitere a certificatului va conduce la dispariția token-ului REO-G din portofelul electronic. Totodată, la emiterea “Certificatului Verde” se va utiliza un token unic și certificatul va avea o forma digitală care permite postarea pe site, Facebook sau alte canale digitale.
Platforma RED este destinată producătorilor de energie verde regenerabilă, înregistrarea fiind posibilă oricând.
În vederea înregistrării ca și producător este nevoie să încărcați o serie de documente dupa cum urmeaza: datele companiei: denumire, număr de înregistrare la Registrul Comertului, număr TVA, copie certificat de înmatriculare și procura notarială sau copie act constitutiv care să ateste capacitatea reprezentării companiei din punct de vedere legal, adresa sediu social, copie licența producator, certificat tehnic producție.
Orice producător înregistrat în platformă poate solicita emiterea de REO-G – Green Energy Token – care să ateste producerea de energie din surse regenerabile și să poată fi vândut catre consumatori în vederea transformării lor în Certificate Verzi.

Certificat Verde pentru Companii

Un certificat verde  este o modalitate de a demonstra gradul de sustenabilitate a companiilor prin susținerea producătorilor de energie verde în mod 100% transparent prin intermediul blockchain-ului dezvoltat de RED. Fiecare “Certificat Verde” va conține informații privitoare la “Companie” , Numărul de REO-G” și “Cantitatea de CO2 evitată” precum și o “Serie Unică” pe blockchain generată odată cu înregistrarea certificatului care se poate verifica public pe rețeaua Ethereum.
Pentru a obține un “Certificat Verde” trebuie să detii REO-G în portofel și să-l utilizezi pentru eliberarea certificatului.E foarte simplu, înregistreaza-te acum pe RED sau descarca aplicatia aici și în cateva minute vei putea avea primii tai REO-G.
RED nu solicita taxe in bani pentru eliberarea certificatelor verzi pentru companii. Pentru a acoperi costurile de validarea cererilor și cu înregistrarea informațiilor pe blockchain se solicita o mica plata in MWAT.
Orice participant cu cont în aplicatie poate solicita un “Certificat Verde de Sustenabilitate” în baza numărului de REO-G deținuți.
Cu un Certificat Verde digital se poate demonstra pe un blockchain public ca o companie este sustenabila și sprijina producția de energie regenerabilă precum și cantitatea de CO2 evitată în atmosferă. Partenerii de afaceri, clienții și furnizorii vor fi încantați că lucrează cu o companie sustenabilă și că pot verifica oricând public aceste informații.

Consumator

Orice utilizator al platformei poate beneficia de tarifele de energie afișate și poate solicita încheierea un contract de furnizare.
În vederea schimbarii furnizorului actual este nevoie să încărcați o serie de documente dupa cum urmeaza: nume, prenume, adresa, copie carte de identitate, selfie cu cartea de identitate, copie factură recentă de utilități, copie acte proprietate sau imputernicire, dupa caz. In situatia in care consumatorul este o societate comerciala sunt necesare datele companiei: denumire, număr de înregistrare la Registrul Comertului, număr TVA, copie certificat de inmatriculare și procura notarială sau copie act constitutiv care să ateste capacitatea reprezentării companiei din punct de vedere legal.
Procesul de schimbare furnizor nu presupune nici un cost din partea clientului și se realizeaza prin mijloace la distanta.
Intregul proces dureaza intre 21-45 de zile, consumatorul odată ce și-a exprimat în scris acordul de schimbare permite noului furnizor să se ocupe de elementele administrative aferente în numele său fiind necesare o serie de notificari destinate furnizorului actual.
Nu va exista nici o întrerupere din cauza schimbării furnizorului, nu va exista nici o modificare la instalatia existenta, așa că nu este nici un motiv pentru care s-ar putea întrerupe furnizarea.
Furnizorul actual nu are dreptul legal să penalizeze un client pentru schimbul de furnizori. Dimpotrivă, este posibil să ofere un preț sau condiții mai bune.
Furnizorul nu poate mări prețurile pe durata contractului în contextul în care a fost agreat un pret de furnizare fix. Eventualele majorări care pot avea loc (ale transportului de energie, distribuția energiei, certificate verzi, etc.), sunt controlate în mod direct de ANRE (Autoritatea Naţională de
Reglementare în domeniul Energiei) și afectează consumatorii, indiferent de furnizorul cu care ai încheiat contractul de energie electrică.

Documente necesare înregistrare cont RED / KYC

Pentru logarea în platformă nu este necesar nici un document, pentru a utiliza platforma ca și Producător, Consumator sau Prosumator este necesar un set special de documente specificat în manualul de utlizare care se regăsește aiciaici.

Documentele solicitate sunt strict în numele persoanei care aplica, în nici un caz nu poate fi cazul aplicarii în numele altei persoane.
Într-o prima etapa vor fi necesare datele referitoare la țara natală, ulterior sunt solicitate documente care să valideze adresa reală.
Procesul de validare durează între 24 – 48 de ore în functie de numărul de aplicari in curs existente.
Odată finalizat procesul de validare pe adresa de email înregistrată în platforma RED se va trimite un email de confirmare care să informeze cu privire la statusul exact al procesului.
Puteti semnala în orice moment problema prin email la adresa [email protected] sau deschide un ticket în interiorul aplicației – orice problemă semnalată se va remedia in cel mai scurt timp posibil.
Avand in vedere legislatia in vigoare Platforma RED nu poate avea useri înregistrati din urmatoarele tări:
AfghanistanMali
AngolaMorocco
ArmeniaMozambique
AzerbaijanMyanmar/Burma
BurundiNicaragua
CambodiaNigeria
CanadaNorth Korea
Cape VerdePakistan
Central African RepublicPapua New Guinea
ChinaSenegal
ColombiaSierra Leone
CongoSomalia
CubaSouth Sudan
DjiboutiSudan
EritreeaSuriname
EthiopiaSwaziland
GhanaSyria
Guinea BissauTadjikistan
GuineeaTanzania
GuyanaTimor-Leste
IrakUganda
IranUSA
Côte d’IvoireVanuatu
KenyaVenezuela
LaosYemen
LibanZambia
LiberiaZimbabwe
Libia
Pentru a fi un document valid ultima factură de utilitați nu trebuie să depaseasca 3 luni de la data emiterii.

Blockchain

Blockchain este un registru public (bază de date) descentralizat, pe internet, aflat în continuă creștere, la care se pot doar adăuga și citi date, fără însă a putea fi șterse sau modificate. Acest registru public este compus din calupuri (blocuri) în care sunt înregistrate multiple tranzacții. Crescând liniar, fiecare bloc nou conectându-se la cel precedent precum un lanț (Engleză: „chain”) a fost denumit Blockchain.

https://asociatiablockchain.ro/unelte-resurse/

Este un Blockchain intern RED unde se înregistrează toate actiunile/tranzacțiile userilor prezenți pe platformă. Informațiile sunt transparente, trasabile, verificabile în orice moment păstrand totodată confidențialitatea datelor personale.

Este o interfață de vizualizare unde userii RED pot verifica tranzacțiile utilizând Wallet ID/Hash ID.

Suport

Pentru a intra în contact direct cu noi în vederea rezolvării oricărei probleme puteți deschide un tichet în interiorul platformei, puteți trimite un email la [email protected] sau ne puteți apela la numărul – +40 256 708 420.